tisdag 5 november 2013

Torsten sju veckor

Det har varit dåligt med uppdateringar här men vi har haft fullt upp senaste veckan, med resor till Malmö och Skövde (där vi sov borta för första gången sedan BB. Det gick bra men till nästa gång behöver vi kanske inte packa bilen full med i princip varenda bebispryl vi äger...), och besök på BVC och hos barnmorskan.


På väg till Skövde.

Den här sjunde veckan i Torstens liv har det hänt grejer i hans utveckling. Vi tror att han är uppe i, eller precis har passerat, utvecklingsfas nummer 2 enligt Wonder weeks. Det är många leenden och mycket joller. Jag tycker det verkar som att han gillar när jag sjunger för honom, gärna med rörelser till (t ex imse vimse spindel). Han kräver mycket underhållning och omväxling och vill helst bli runtburen i lägenheten så fort han är vaken och inte ammar. Han uppskattar att titta på lampor, tavlorna ovanför vaggan, böcker och levande ljus. Han vill sitta upp nästan jämt, i knät eller på armen eller med stöd av kuddar, och han har börjat kunna sitta i babysittern utan att skrika.

I amningskudden.

Favoritleksaken är den nya mobilen som hänger ovanför hans sovplats i vår säng. På undersidan sitter en spegel som är väldigt rolig att titta i. En gång när han och jag satt i sängen visade han med kroppsrörelser att han ville ligga under mobilen. Det har aldrig hänt tidigare att Torsten så tydligt visat vad han vill.

Bästa underhållningen!
På tvåmånaderkontrollen fick Torsten återigen beröm för att han är så stark och kan hålla upp huvudet så bra. Läkaren verkade också imponerad över att han kan vända sig från mage till rygg, vilket tydligen är ovanligt för bebisar i den här åldern *stolt mamma*.

Imorgon ska vi till Växjö och hälsa på mitt jobb och på torsdag ska vi ha vår livs första playdate/lattemammafika. Spännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar