Om mig

Hej!

Jag heter Anna.

Jag bor i ett litet radhus i Malmö. Jag är jurist och arbetar på en statlig myndighet men drömmer om att jobba med kvinnors rättigheter, gärna sexuella och reproduktiva rättigheter (t ex prostitution, mödrahälsovård, abort, sexuellt våld, rätten att slippa surrogatmödraskap etc).

Jag är radikalfeminist med ett intersektionellt perspektiv. Vad innebär då det? Jo, att jag tror på jämlikhet mellan könen, systerskap, kvinnoseparatism (dock att begreppet "kvinna" är problematiskt) och jag står alltid, alltid på kvinnornas sida. Jag tror att könsmaktsordningen är det mest grundläggande i vårt patriarkala samhälle men faktorer som klass, hudfärg, religion, sexualitet mm har nästan lika stor betydelse och måste finnas med i den feministiska kampen.

Jag tycker om att läsa, att tänka och att skriva (och ja, jag är en smula pretentiös). Jag gillar sushi och kakor och äpplen, att gå långa promenader och ha på mig fina klänningar och resa och inreda mitt hem. Jag beundrar personer som vågar vara öppna och personliga och strävar efter att vara sådan själv. Jag är småborgerlig och hipsterish men skulle aldrig baka surdegsbröd eller känna mig bekväm på ett mingel.

Den 18 september 2013 blev jag mamma till Torsten. Livet som morsa är vad den här bloggen just nu handlar mest (=bara) om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar