måndag 18 november 2013

Torsten två månader.

Hej Torsten, idag blir du två månader. Under denna tid har du gått från att vara en ganska skrikig bebis som hela tiden skulle vara nära mamma och pappa till att bli en liten skrutt som oftast är lugn, nöjd och glad. Sedan du var sex veckor ungefär har du lett och skrattat. Enda gångerna du verkligen skriker är när du är trött, hungrig eller vill ha en ren blöja (eller när vi är ute på kvällen, det är lite läskigt med mörkret). Du vill ha rätt mycket underhållning i form av att bäras runt i lägenheten, bli sjungen för eller att mamma eller pappa gör grimaser mot dig. Fortfarande är lampor och speglar det absolut roligaste att titta på. Du har blivit så himla stark i nacken och kan hålla upp huvudet jättebra, även i sittande position. Blicken är också stadig och du kan verkligen titta en i ögonen och följa en med blicken. 

Du har testsovit i spjälsängen en gång men det var inte så populärt. Du vill fortfarande helst sova mellan mamma och pappa i sängen, vilket jag förstår, det är ju mycket mysigare såklart än att sova ensam. Det går utmärkt att ta med dig ut på äventyr och du brukar titta dig storögt omkring om vi är på exempelvis café. Det verkar som att du uppskattar liv och rörelse, även om det är allra bäst att vara hemma. Ofta funkar det att andra håller dig men ofta är det bara mammas eller pappas famn som duger och ibland bara mammas.

Du har växt från att vara en yttepyttebebis där kläderna i storlek 50 var för stora till att numera ha 62, även om vissa plagg i 56 fortfarande sitter bra (men de blir färre och färre). Du har börjat använda dina händer mer och mer och du tycker om att "fingra" på saker och slå med händerna på din sängmobil (och på dina föräldrar).


Du är världens absolut sötaste och gosigaste bebis. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar