måndag 25 november 2013

Superintensiva veckan.

Förra veckan visade sig bli superintensiv. Den började med att jag och T hängde med Mirijam och Sigge i Kristianstad på måndagen. Himla trevligt!

På tisdagen var det som vanligt öppna förskolans babycafé. Trevligt det med fast jag stör mig lite på några av de andra mammorna. Det har blivit så att jag främst hängt med två andra tjejer som har bebisar som är ungefär jämngamla med T. De  - tjejerna alltså, inte bebisarna - känner varandra lite grann sen innan och ofta när vi tre sitter och pratar vänder de sig bara till varandra och exkluderar mig. Rätt oartigt och inte så skoj för mig. Nästa gång vi ska dit (imorgon) ska jag socialisera med andra mammor som förhoppningsvis har lite bättre sociala skills.

I onsdags åkte jag till Lund och hälsade på en barndomskompis från Uddevalla som har tre barn mellan fyra år och åtta månader. Fattar inte hur hon gör det? Jag tycker ju det är fullt upp med att ta hand om ett barn...

Det blev bestämt att vi skulle ha dopsamtal med prästen i Uddevalla, där T ska döpas, på söndagen. Jag beslutade mig då för att jag skulle vara modig och resa ensam utan Anders med T till Göteborg på torsdagen och sova där en natt hos min syster innan jag fortsatte till Uddevalla. Så blev det och det gick jättebra! T sov nästan hela tågresan och skrek bara en gång, tio minuter innan vi var framme. På fredagen fick vi för första gången träffa Alma, min brorsdotter och T:s kusin. Anders kom och hämtade oss på fredagskvällen och så fortsatte vi till Uddevalla. Förutom prästen hann vi träffa T:s farfar, farfarsfar, mormor, morfar, mormorsmor och mormorsfar. Puh... roligt men intensivt. Kanske är bra trots allt att vi har en lugn vecka framför oss.

På tåget. 

En vägg i systers fina lägenhet. Torsten uppskattade lamporna:)

Med mormorsmor Asta och mormorsfar och namne Torsten.

Katten Svensson och T fick bekanta sig med varandra. T var lite rädd för katten, inte så konstigt kanske med tanke på att det är första gången han kommer i närkontakt med ett djur. 

I bilen på väg hem. Den där bilmobilen har visat sig vara ett riktigt bra köp. 

T:s andra pubkväll i livet. 

4 kommentarer:

 1. Hmm, det verkar inte som min kommentar följde med! Tycker att du är grym som vågade iväg dig alldeles själv med en liten Torsten, och det på tåget ända till Göteborg! Och kul att han ska döpas i Uddevalla, vi kanske våldgästar er! Hihi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är så nöjd över att jag vågade! Ska definitivt göra om det till våren. Ja kom till dopet! Hade varit kul att träffa ABBA-klanen irl:) visst är det utanför Stenungsund ni bor?

   Radera
 2. Kul att ni kom! Och att ni kom fram utan att vara nåbara en hel resa...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe... det var kul att hälsa på!

   Radera