fredag 3 januari 2014

Farliga förskolor och förvirrande feminister.

Jag gillar ju att läsa alternativa föräldrabloggar (eller mammabloggar bör jag kanske skriva, har hittills inte snubblat över en enda pappablogg) och hittade den här idag, Hemmaföräldrar. Hemmaföräldrar är en benämning för föräldrar som valt bort förskola och istället har sina barn hemma.

Först tyckte jag att bloggen innehöll en del kloka poänger, om vårdnadsbidrag (som jag tidigare varit starkt emot) och om att förskola inte är rätt för alla. Jag håller med om att det är dåligt att hemmaföräldrar ifrågasätts av samhället och att många anser att de gör ett dåligt val för sina barn. Jag tror verkligen inte att barn far illa av att vara hemma länge, snarare finns det nog många fördelar med det.

Men så började det dyka upp inlägg om tramsig genusprogrammering som gör barn förvirrade och om svenska feministmaffian som anser att kvinnor ska börja arbeta så fort de fött. Det sitter tydligen "en grupp av feminister i dagens regeringskansli och planerar för oss vanliga kvinnor hur vi ska leva våra liv. Om det här är den verklighet de strävar efter att införa och vi och våra barn ska vara försökskaninerna, så kräver jag att i alla fall få namn och bild på den här osynliga feministmaffian, som just nu är på väg att styra våra liv mot en väldigt obehaglig inriktning. Det här är [...] en elitgrupp av människor som har föga förståelse för den vanliga människans livsvillkor och uppenbarligen inte något som helst intresse heller". Och så har jag lärt mig ett nytt uttryck; millimeterfeminism.

På nätverket hemmaföräldrars hemsida (som drivs av samma person som har bloggen) finns en länk till en insändare om hur dålig man är som förälder om man har sitt barn långa dagar på förskolan. Det finns drösvis med länkar till artiklar om hur dåligt barn mår som inte får umgås med sina föräldrar utan istället tillbringar dagarna på förskolan. För att inte nämna reportagen om alla hemskheter som sker där.

Det är intressant hur en person i inlägg efter inlägg kan påstå sig förespråka valfrihet och alla föräldrars rätt att själva bestämma vad som passar deras barn bäst och samtidigt propagera för hur fruktansvärt dåligt förskola är och hur fel feminism och genustänk är. Särskilt som feminism och genus ju går ut på att ge alla människor större valfrihet och fler möjligheter... Och den där "feministmaffian" som  allianspartierna tydligen har, den skulle jag väldigt gärna vilja se. Den har definitivt inte märkts av i Alliansens politik. Jag som väl är en sån där "millimeterfeminist" och har hängt en hel del i feministkretsar har aldrig träffat någon som tycker att alla mammor ska promenera direkt från förlossningen till arbetsplatsen (men däremot att en ska ha möjlighet att göra det om en vill (för hej, det finns ju något som heter valfrihet)).

Stackars Torsten som kommer behöva gå på förskola och dessutom har en feministmorsa som tillämpar genustänk. Ongen kommer ju bli psykiskt sjuk och alldeles förvirrad angående sitt kön.

2 kommentarer:

  1. Ja, stackars T....;) Heja, heja er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det synd om honom!:)

      Radera