lördag 18 januari 2014

Torsten fyra månader.

Typisk förvånad Torsten-min...

Fyra månader gammal blir du idag, Skrutten. Du kan rulla från rygg till mage nu och skrattar när man kittlar dig under hakan. Du gillar att "prutta" med munnen och blåsa bubblor. Du är nyfiken och vill hela tiden veta vad som händer runt dig. Det går knappt att amma dig och kolla på tv samtidigt eller att amma på t ex ett café för då vill du hellre titta på tv:n eller på andra människor än äta.

Allt ska undersökas med händer och mun och sugas på. Favoritleksaken är fortfarande den lilla orangea elefanten med en snabel som är perfekt att stoppa i munnen.

Du tycker inte om att känna dig fastspänd så att bära dig i bärsele fungerar inte, inte heller att vira in dig i en filt. Däremot kan du ligga länge på en filt på golvet och sprattla, snacka och leka. Babygymmet är också populärt, särskilt nu när du lärt dig ta tag och dra i grejerna som hänger där. Du är väldigt orädd av dig och gillar att flyga och lyftas högt och svingas runt i luften.

Vi har börjat gå på babysång vilket du verkar uppskatta. Du tycker om när man sjunger och gör rörelser till, antingen på din kropp eller i luften.

Ibland ligger du alldeles stilla och tittar på mig med stora, stora ögon. Då undrar jag vad du funderar på.

Du har fått en ny vana på morgonen. Istället för att vakna och vara ledsen och vilja ha mat med en gång ligger du en stund och pratar för dig själv och pillar med din filt. Himla bra tycker jag som då kan gå upp och fixa frukost i lugn och ro.

Du skapar nya ljud hela tiden och ofta låter det som att du säger nej, hej eller hallå.

2 kommentarer:

 1. Grattis Torsten på 4månadersdagen! Ett tredjedels år gammal! och guuuud vad du är lik din pappa på bilden, coolt. Kram på er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack tack hälsar Torsten:)

   Jag kan verkligen inte se om han är lik mig eller Anders. Man blir väl hemmablind antar jag.

   Kram!

   Radera