onsdag 29 januari 2014

Torsten 19 veckor.

Underbara unge, du är nu nitton veckor gammal. Du har börjat få smakportioner men är hittills ganska ointresserad och spottar för det mesta ut maten igen. Potatis och ris svalde du men äpple och bröd var ingen hit. Du har också invigt din barnstol och den trivs du i. Såklart det är roligare att få sitta med mamma och pappa vid bordet än på golvet i en trist babysitter! Du ser till att vi får motion genom sporten böja-sig-ner-och-plocka-upp-grejer-från-golvet.

En fantastisk sak som hänt är att du börjat gilla att sitta i bärselen efter att ha totalvägrat den de senaste två månaderna. Jättesmidigt tycker jag som plötsligt kan börja fixa här hemma OCH samtidigt få ha dig nära. Älskar att vi kan ha ögonkontakt när du sitter i den och att jag kan pussa på dig. Dessutom är det väldigt skönt att kunna bära dig i den utomhus så jag slipper dra vagnen i snön.

Du tycker om att känna på olika material med händerna (och munnen). Din nya filt från Polarn & pyret med en sammetsliknande sida är en favorit att pilla på just nu. Annat du gillar är när man håller en tvättlapp ovanför dig och för den fram och tillbaka. Det är något med den rörelsen som du tycker är fascinerande.

Du skrattar högt när jag för mitt hår över din mage och ditt ansikte. Du grabbar gärna tag i det också, aj aj aj... Starka nypor har du verkligen. En annan lek som också får dig att skratta är Prästens lilla kråka. Du sitter på mina ben och jag sjunger och "slänger" dig åt sidorna och ner i diket, det vill säga mellan mina ben.

En ny favoritleksak är björnen Styrbjörn, en present från din mormorsmor och mormorsfar. Överhuvudtaget håller du nu på att upptäcka dina leksaker mer och mer. Och jag har äntligen kunnat läsa en bok för dig! Som jag längtat efter att få läsa barnböcker. Det är dock oklart om det var boken i sig eller att du upptäckte ett nytt material (papper) att undersöka som gjorde att du behöll intresset i alla fall en kort stund.

Du är så nära, så nära nu att ta tag i dina fötter. Du är liksom där med handen vid tårna men kan inte riktigt grabba än men snart tror jag det sitter. Och apropå sitter så övar vi litegrann på att just sitta. Du kan absolut inte sitta själv än men eftersom du är så stark sitter du riktigt bra med bara lite hjälp.

Det är så himla roligt och mysigt att få hänga med dig Torsten. Känslan när jag får dig att skratta eller när du lägger dina armar runt min hals och din kind mot min kind - det är det bästa jag vet.

Torsten & Styrbjörn.

5 kommentarer:

 1. Så härligt det låter, du beskriver så fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vi har det faktiskt ganska härligt:) det blir verkligen bara roligare och roligare att vara förälder.

   Radera
 2. Så fint skrivit..

  /Sara

  SvaraRadera
 3. Skrivet menade jag.

  /Sara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Tur att du rättade dig, annars hade jag inte förstått vad du menat:)

   Radera