lördag 25 januari 2014

Torstens hörnor.

Både Alexandra, Ebba och Erika har nyligen bloggat om inredning av barnrum och jag blir så avundsjuk - jag vill också fixa i ordning ett rum till Torsten. Men vi bor i en tvåa och kommer inte flytta till något större än på ett tag, så istället för ett eget rum har Torsten fått två hörnor, en i sovrummet och en i vardagsrummet. Just nu ser hörnorna ut så här:


Vardagsrumshörnan. Här är tanken att det ska stå en hylla med Torstens leksaker i och ett litet barnbord med två stolar. Eventuellt också en mysfåtölj där vi kan sitta och läsa för Torsten. Och så ska det upp en tavla på väggen och en ny lampa i fönstret. Kanske gardiner istället för vimplarna, i alla fall om Anders får bestämma. Jag gillar vimplarna (som för övrigt gjordes av min syster till Torstens dop) även om det känns extremt icke-originellt (i princip alla barnrum har ju vimplar nuförtiden).

I fönstret står Torstens dopljus, två sparbössor (doppresenter), en lampa från Ikea och ett inramat foto på kusinen Alma. Gunghästen och gungstolen är secondhand, hyllan är String (i hyllan hänger en napphållare med napp, de ska såklart inte vara där egentligen) och bilen, som också är en doppresent, kommer från Jollyroom.


Sovrumshörnan. Här står Ikea-spjälsängen som Torsten aldrig sover i med vimplar som jag virkat (blev inspirerad av Mikaela att hänga dem på sängen) Stolen är en doppresent och ugglan är från Ilva. Docksängen är ett secondhandfynd. Mobilen över sängen är från en fairtrade-butik i Hässleholm.

Några halvkassa bilder på tavlorna (alla ramar är från Ikea):


 Alfabets- och räknetavlor från prints.se.


Småtavlorna är kort från Tiger/Tgr.


Och den här är från Ikea.

Jag ägnar alldeles för mycket tid åt att googla barnrumsinredning och kolla fina bilder på Pinterest och instagram. Det finns så mycket fint och så mycket dyrt som inte alls passar föräldrapenningsinkomsten. Jag skulle vilja köpa typ allt från t ex Ferm living, Sebra, Franck & Fischer, Silly U och Ikeas kommande Bråkig kollektion men försöker hitta så mycket som möjligt på loppisar istället.

4 kommentarer:

 1. Åh, vad mysigt det det ut! Nästan så att jag vill ha ett barnrum själv...

  kram Sara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill.också ha ett barnrum till mig själv! På så sätt är det bra att Torsten har sina hörnor istället för ett eget rum för då får ju jag också ta del av barnrumsinredningen.

   Radera
 2. Så tjusigt han har det, Torsten! Den där gunghästen är det finaste jag sett :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack:) Jag ÄLSKAR den där gunghästen! Blir glad varje gång jag ser den. Brukar se dem då och då på loppisar så du kan säkert hitta en till Alma med lite tur.

   Radera