onsdag 16 oktober 2013

Torsten 4 veckor

Torsten är alltså fyra veckor nu och idag har jag min andra helt ensamma dag med honom. Hittills har det gått bra och vi har t o m lyckats komma ut på en liten promenad. Dock har jag inte hunnit borsta tänderna men en kan ju inte få allt. Även om detta bara är min andra dag så känner jag mer och mer att jag nog kommer fixa det här. Jag kommer kunna ta hand om Torsten.

Den senaste veckan har Torsten varit mycket mer vaken och alert än tidigare. Han är mer "med" och nyfiken på omgivningarna. Han ligger till och med korta stunder i babygymmet, något han inte gjort innan. Idag kunde jag faktiskt äta lunch medan han låg där och gymmade (vilken lyx, att få använda båda händerna för att äta!). Jag funderar på om han gått igenom femveckorsfasen som omnämns i Wonder weeks (för den som inte känner till denna fantastiska bok/app kan man läsa här). WW utgår ju från "due date" och inte dagen när bebisen faktiskt föddes och igår hade det gått precis fem veckor sedan T beräknades födas. Så här säger WW om detta första utvecklingssteg (eller "leap" som författarna kallar det):


Vidare har Torsten fått besök i veckan av sin moster Sara, min syster dvs. Han växer och växer och nu ser kläderna i storlek 56 plötsligt inte så stora ut längre utan är nästan helt lagom. De få plagg han har i storlek 50 är på gränsen till urvuxna. Han har fått lite babyhull och kinderna börjar bli runda och gosiga.

Sötaste möss-frisyren<3

6 kommentarer:

 1. Åh, mösshåret! Saknar honom och hans fjuniga hår redan..

  Kram Sara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Torsten hälsar att han saknar sin moster Sara!

   Radera
 2. Men vilken fin liten goseklump! Kan meddela att han och kompisen Melker har haft sitt första bråk nu ikväll. M ville gång på gång "titta Torsten igen!" och jag visade den superfina bilden ovan. Han log och tyckte det var jättekul, och ville helst hålla mobilen själv, tills plötsligt: "Sluuuuta Torsten!!! SLUTA! SLUTA! TORSTEN!" Jag tror att han sa (skrek) det med kärlek, det tror jag verkligen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahahaha! Vad gulligt<3 Förstod du vad det var han blev så arg på?

   Radera
  2. Det är fortfarande väldigt oklart. Som de flesta gånger han skriker "SLUTA!" eller "DUMMA!". Oftast sträcker han ut handen avvärjande som en trafikpolis samtidigt. Mycket charmigt.
   Vad härligt förresten att det verkar gå bättre och bättre. Och att T är mer och mer vaken - det är ju liksom roligare och ju mer respons man får, tycker jag. Snart skriker han också "DUMMA MAMMA!" helt utan anledning :)

   Radera
  3. Haha, "dumma mamma" lär jag nog få höra ett antal gånger:)

   Radera