onsdag 5 februari 2014

Torsten 20 veckor.

Torsten, nu är du hela 20 veckor gammal. Dina favoritlekar, förutom de jag nämnde förra veckan, är tittut, att flyga och att titta på när jag dansar afro och sjunger. Du gillar  att känna på soffan i vardagsrummet med dina händer och att äta/pussa mig och dina pappa i våra ansikten - eller vad det nu är du gör när du gapar stort och trycker munnen mot våra kinder. Att dra mig i håret är också roligt, tycker du - jag är inte riktigt lika förtjust... Annat som är skojigt är att titta på tvättmaskinen när den är i gång eller att ligga under torkställningen när jag hänger tvätt.

Bärsjalen har blivit en stor favorit, både hos dig och mig. Du brukar sova i den, ofta både på förmiddagen och eftermiddagen. Du blir alltid lugn när du får sitta i sjalen. Jättemysigt, tycker både du och jag, att få vara nära varandra.

Du är ju stark, det vet vi sedan tidigare. Du har kunnat vända dig från mage till rygg länge och åt andra hållet i några veckor. Idag vände du dig från rygg till mage genom att hålla dig i en ljusslinga som hänger i babygymmet. Man såg verkligen hur du drog dig runt med hjälp av den. Häftigt! Du sitter också bättre nu och kan faktiskt sitta upp yttepyttekorta stunder utan hjälp. Dock lutar ryggen framåt väldigt mycket så jag vet knappt om det räknas som att sitta, det är kanske mer något slags halvliggande. Men ändå - det är tydligt att det går framåt.

Du är oerhört nyfiken. Det går nästan inte att bära runt på dig längre för du lutar dig framåt så mycket för att kolla på allt att jag är rädd att tappa dig. Vad jag och din pappa än gör så vill du vara med och titta och undersöka. Det ska bli intressant att se om den här nyfikenheten är ett personlighetsdrag hos dig eller en sådan sak som de flesta bebisar gör.

Du är glad nästan jämt och social och har inga problem med att sitta i famnen hos andra än mamma och pappa. Det är också väldigt spännande med andra bebisar (fast lite jobbigt när de är ledsna eller skriker).

Torsten, underbara, älskade unge. Tänk att det var just du som kom till oss. Vilken fantastisk ynnest det är att få lära känna dig.

1 kommentar:

  1. ni måste nog komma förbi hitåt nästa vecka så jag får titta lite närmare på'n...

    SvaraRadera