tisdag 18 februari 2014

Torsten fem månader.

Torsten, idag fyller du fem månader.

Inte visste jag för fem månader sedan att min favoritsysselsättning numera är att få dig att skratta. Det är ganska enkelt, ty du är en lättroad bebis. Det som fungerar bäst just nu är att göra pruttljud med munnen, antingen i luften eller på din mage, samt att låtsas äta upp din mage eller din hand. Överhuvudtaget är olika typer av ljud som man kan göra med munnen väldigt intressanta. Du är också förtjust i att titta på när jag sjunger och dansar för dig och jag tror att du försöker dansa du med. Eller så sprattlar du bara för att du är glad.

När du roar dig själv gör du det genom att gripa tag i dina fötter, titta på den orangea boll-lampan i sovrumstaket eller känna på olika tyger med händerna. Annat som är populärt är babygymmet och prasselboken. Däremot gillar du fortfarande inte magläge. Smakportioner har inte heller varit någon större hit men du tycker om att slicka på frukt och äta smörgåsrån.

Du är o-er-hört nyfiken av dig och ska undersöka precis allt hela tiden. Det går inte att äta eller dricka något utan att du vill vara med och kolla och känna. Vi har fått börja flytta undan tallrikar och kaffekoppar när du sitter med vid bordet och jag kan inte längre läsa när jag ammar (eller kolla min telefon). Allt distraherar dig eftersom allt är nytt och spännande att upptäcka.

Vi har börjat använda sittdelen på vagnen och det tycker du om. Såklart det är roligare att få sitta upp och se vad som händer än att ligga ner och stirra upp i suffletten.

Du är väldigt ofta glad och verkar ha ett ganska jämnt och lugnt temperament, dock visar du tydligt när det är något som inte är bra och du har kanske inte världens längsta tålamod... Du är social, pratglad och charmar i princip alla du möter (dina föräldrar har du charmat brallorna av totalt).

Lilla, lilla skrutt (som ju faktiskt inte är så liten längre). Alla dina miner, dina ansiktsuttryck. Din ljuva bebislukt. Ditt fantastiska skratt och ditt joller som låter olika från dag till dag. Ditt sätt att tugga på handen eller känna på sofftyget när du precis ätit. Hur du ibland avbryter dig mitt i amningen och ligger och tittar på mig länge. Dina uppspärrade ögon när vattenkranen börjar rinna. Den där sucken som kommer när du somnat. Att du sover med armarna utsträckta som för att kolla att mamma och pappa ligger på varsin sida om dig. Hur du kramas och borrar ner huvudet i halsgropen på en. Måtte jag aldrig glömma.


4 kommentarer:

 1. Så stor Torsten har blivit och vad han kan! Så fint du skriver om honom varje månad, det kommer ni ha stor glädje av!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag tänker spara de.här månads/veckobreven till Torsten, jag hoppas att han kommer gilla dem i framtiden.

   Radera
 2. Så himla fint skrivet, Anna! Och grattis fina fina Torsten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Torsten tackar för grattishälsningen:)

   Radera