torsdag 10 april 2014

Avdelningen saker jag borde ta itu med men inte har någon lust med.

Erika kan berika-Erika har precis tagit körkort (grattis!) och det fick mig att inse att det kanske är dags för mig att ta itu med det där, att ta körkort. Som jag ångrar att jag inte tog körkort när jag gick på gymnasiet och bodde hemma. Då var jag helt ointresserad och det är jag i och för sig fortfarande men har insett att det vore ganska praktiskt att kunna köra och dessutom finns det förvånansvärt många juristjobb där det krävs körkort.

Jag har sagt till mig själv att jag ska ha
körkort när jag är färdig med min tidsbegränsade anställning (den 21 maj 2015) så att jag har bättre förutsättningar när jag söker nästa jobb. Jag har alltså drygt ett år på mig och borde nog sätta igång snart, måste bara gå en introduktionskurs med Anders först.

Men jag drar mig för detta. Jag ser inte fram emot att tillbringa timme efter timme av min dyrbara lediga tid med att övningsköra (och plugga teori - her-re-gud vad tråkigt). Dessutom gillar inte Torsten att åka bil så jag vet inte riktigt hur vi ska lösa det eventuella problemet med ett ledset barn i baksätet.

Jag måste hitta något bra sätt att motivera mig själv till detta. Men hur?

6 kommentarer:

 1. Körkort ja... Har haft mitt i 5 år nu och var också totalt ointresserad innan och hade aldrig känt behov utav det. Hade alltid bott nära bussar som går åtminstone en gång i halvtimmen. Men ju äldre jag blev desto mer kom jag fram till att jag vill kunna bo på landet och då lär jag ha ett körkort, så det fick bli en sporre.

  Tror det är bra att ha en tung motivering när man som vi inte är direkt intresserade av det. Har man små barn lär det ju vara tusen gånger lättare att ta barnvagn i bilen än på bussen antar jag?

  Som sagt har jag haft mitt i 5 år nu och i efterhand är jag oerhört glad över att jag faktiskt tog det för idag skulle jag inte klara mig utan. Kanske främst för att bussen bara går varannan halvtimme här där jag bor och det är mycket billigare för mig att ha bil än åka buss... Men överlag är det oerhört skönt att kunna köra från dörr till dörr och slippa bussbyten eller gå över halva stan för att komma dit man ska. Sedan r det jätteroligt att köra! Man kan köra exakt vilken tid på dygnet man vill och man kan köra var man vill... För mitt fotograferande är det oerhört skönt också, går så lite bussar i skogen eller kl 3 en sommarmorgon. ;)

  Jag var väldigt orolig över teorin innan då jag har väldigt svårt att lära mig saker jag är totalt ointresserad av. Men det flöt på väldigt lätt och bra ändå. Mycket har man ju koll på innan, resterande känns logiskt och det sista kan man gråta blod över när det inte vill fastna i skallen (räkna ut bromssträckor. -.-) men är oftast sådant man inte kommer använda efter man får kortet ändå utan det appliceras på ett helt annat sätt... T.ex. att vara medveten om att bromssträckan blir längre på vintern eller om hastigheten är hög, men det är ju självklart så förstår inte varför man måste kunna räkna formler på det? Suck.

  Nåväl, det ju många olika sätt för att lära sig teorin på som att läsa böckerna, låna skolans datorer för instuderingsfrågor, interaktiva spel/datorprogram osv... Väldigt bra tycker jag och du är ju smart så det blir nog inga problem!

  Det jag personligen tragglade mest med var körningen. Jag fick göra exakt allt på skolan vilket sved i plånboken men i efterhand är det ju lätt värt det! Det är ju en stor fördel att man kan köra privat för det är mängdträningen som är viktig och snabbt blir dyrt på körskolan. Fördelen är ju också att ni kan övningsköra när ni vill och hur länge och samtidigt vänja Torsten vid att åka bil. :)

  Stort lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Det är faktiskt väldigt smidigt att åka tåg/buss med barnvagn... så av den anledningen motiverar det inte mig:)

   Just det där att det är så satans dyrt har avskräckt mig länge. Men nu har vi en bil och tanken är att jag ska köra privat så mycket det går för att hålla kostnaderna nere.

   Teorin ja. Huh! Men det är väl bara att bita i det sura äpplet. Är ju ändå van vid att plugga så det borde väl gå.

   Radera
 2. Jag har bokat en intensiv på två veckor i slutet av maj.
  Hua.
  Jag är så opepp.
  Och samtidigt skäms jag. Förstå vad många det är som önskar att de ens hade ekonomi att ha bil. Jag har en till mitt fulla förfogande men tycker att det är för tråkigt att ta körkort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker inte att du ska skämmas. Alla har vi olika intressen och olika förutsättningar.

   Har också funderat på intensivkurs men då får jag göra det på min semester och det vill jag INTE.

   Radera
 3. Det är skittråkigt, så bara gör't!:)
  Motivation kanske kan vara att det är tråkigt att vara beroende av att Anders kör hela tiden...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är det ju. Vore himla gött att t ex kunna ta bilen och åka och bada på sommaren när jag vill.

   Radera