tisdag 29 oktober 2019

Bröllop del tre.

Vigsel! Vi valde att säga de klassiska löftena i stället för att komma på egna. Vi hade valt
två psalmer; nr 82 och 84. 84:an valde vi för att den sjöngs på Victoria och Daniels bröllop, hehe. Gospelkören sjöng Now that we found love, Halo och Happy. De första två har jag länge velat ha med på mitt bröllop, den tredje låten valde vi för att den ingick i körens repertoar. Som ingångsmusik hade vi Bröllopsmarsch ur En midsommarnattsdröm och som utgångsmusik A trumpet voluntary. 







 Kören stod uppe på läktaren och sjöng.

Tyvärr var vädret dåligt när vi gick ut ur kyrkan; kallt, blåsigt och regnigt. Vi hade tänkt fotografera utomhus då men fick köra en snabb session i vapenrummet i kyrkan och precis utanför istället (och ta fler bilder utomhus lite senare). När gästerna kom till kyrkan delade Anders kusiner ut vigselprogram och små påsar med pärlsocker. Påsarna hade jag gjort av spillbitar från en linnegardin och jutesnören (jutesnören var en återkommande detalj genom bröllopet).




Toastmadame S delar ut pärlsockerpåsar till barnen.

Efter vigseln var det mingel för gästerna. De fick bubbel, kaffe, te, småkakor och frukt. Till barnen (totalt nio barn plus två små bebisar) fanns det även yoghurt och kvarg. Vi ville undvika att gästerna blev alltför hungriga mellan vigsel och middag, jag vet ju själv hur det är på bröllop - det kan gå väldigt lång tid innan man får mat. Vi hade även satt upp (med jutesnören) en tidslinje med bilder från de femton år som jag och Anders varit ihop, tillsammans med lite text om oss och inlägg från min gamla blogg. Gästerna fick ta bilder på sig själva framför en selfie wall (= silverdraperi) med en polaroidkamera och sätta upp bilden på tidslinjen vid det årtal där de lärt känna oss. Mycket uppskattat!








Vi hade ingen gästbok utan gästerna fick istället fylla i gästblad och visdomsord som jag hittat på internet. Det fanns också ett bröllopskryss att fylla i, även det från the internetz. Till barnen hade vi ställt fram leksaker, gnuggistatueringar, pennor och papper, pärlor och lite annat de kunde roa sig med. Det fanns även en lekplats precis utanför församlingshemmet där barnen kunde leka av sig. Senare, under middagen, satte vi på en tv vi hade haft med oss som barnen kunde titta på.

Under tiden gästerna minglade blev vi fotograferade. Det hade slutat regna, tack och lov.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar