måndag 18 augusti 2014

Torsten elva månader.

Sista månaden som spädbarn. Nästa gång jag skriver ett sådant här inlägg är Torsten ett barn istället för bebis. Så... overkligt.

Vad har hänt sedan sist? En ny tand är på g i överkäken och kanske är det en till där uppe som vill ut för det är väldigt mycket gnagande just nu på diverse saker. Vi har börjat borsta tänderna på honom och det är tydligen mycket skojigt. Tosten är väldigt mammig just nu, när jag är hemma är det (oftast) bara jag som duger. Det är väldigt mycket öppna-stänga lådor och dörrar och riva ut allt ur skåp/hyllor/lådor. Allt som kan dras i och tryckas på ska dras i och tryckas på. Allt som kan kastas ner på golvet ska kastas ner på golvet. Helt enkelt - det mesta, i princip allt, är mycket spännande och ska undersökas med diverse olika medel.

Annat som är poppis är när vi sjunger sånger med rörelser till. Allra bäst är Imse vimse spindel men även Litet hus vid skogens slut och En kulen natt natt natt är omtyckta. Att läsa böcker är också roligt och där är Stina Wirséns Titta! en favorit. Den börjar Torsten skratta åt bara han ser omslaget och sedan ligger han och gör glädjesparkar med benen när vi läser den för honom. Han gillar när vi spexar och fånar oss, förställer rösterna, dansar och gör miner. Så förmodligen (hoppas!) kommer han uppskatta att gå på teater, museum, musikaler och annat som jag gärna vill ta med honom på.

Torsten har inte börjat prata riktiga ord än men säger "dä" och pekar med handen när han vill uppmärksamma något. Han har inte heller börjat gå men blir stadigare och stadigare med gåvagnen.Sådant som är roligt: leka med Lego-bitar och plaska med vatten.

Torsten gillar att mysa och visar tydligt när han vill upp i famnen och kramas. Bästa sättet att somna på är antingen att ligga på min eller Anders bröstkorg eller ligga tätt tätt intill oss i sängen och klappa på oss. Han gillar att dra upp våra tröjor och pussa/bita/göra pruttljud/klappa på våra magar.

Torsten är fortfarande nästan alltid en glad, social och nyfiken liten spelevink. Världens absolut bästa, gosigaste och sötaste spelevink.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar