måndag 10 september 2012

NEWSFLASH: Veckorevyn är en skittidning


Jo jag vet, jag sparkar in en öppen dörr här, men jag kan inte låta bli att kommentera det här numret av Vecko-Revyn. Obs att jag har inte köpt tidningen själv utan fick den på en mässa, jag skulle aldrig vilja sponsra den här blaskan. Vecko-Revyn är enligt egen utsago Sveriges största tidning för unga tjejer och av omslaget kan en utläsa att följande är vad unga tjejer främst intresserar sig av (eller bör intressera sig för):

- utseende. Inte mindre än tre av åtta rubriker handlar om detta.
- relationer. Tre rubriker, varav en är extremt heteronormativ, tar upp det här ämnet.
- kändisar. Resterande två rubriker berör kändisar, varav en är om Justin "Abort är lika med mord" Bieber.

Vad känner jag då inför detta? Jo:

- utseende. Zzzznark.........
- relationer. Nej tack, VR, jag behöver ingen "expert" som hjälper mig att hantera svartsjuka eller ett test som talar om hur bra jag känner min partner (plus dock för icke-heteronormativitet i testet). Det är nämligen så att jag och min pojkvän KOMMUNICERAR med varandra så jag behöver ingen tjejtidning som lär mig tyda vad min kille säger/gör.
- kändisar. Abortmotståndaren Bieber???????? Really?????????????? I en tidning för unga tjejer???????????? En artikel som skriver om stalkare som att det vore något roligt?????????? Really?????????????

Kom igen VR, är detta verkligen vad ni vill förmedla till unga tjejer? Att utseende, pojkvänner och kändisar är det viktigaste i livet? Att det är det tjejer främst ska ägna sin tid åt? Varför inte artiklar om jobb, utbildning, tv-serier, vetenskap, litteratur, dataspel osv eller intervjuer med coola tjejer?

Summa summarum: VR duger möjligen till att torka sig i rumpan med, inget annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar