lördag 15 september 2012

Vecko-Revyn är en skittidning, del två

Varje nummer av Vecko-Revyn har en sida med en killpanel som svarar på olika frågor av typen "hur får jag ett bra sexliv?" eftersom vi kvinnor behöver mäns åsikter för att vägleda oss. Jag menar, vi måste ju veta vad killar vill och tycker innan vi själva kan bilda oss en uppfattning om något.

I det nummer av VR jag tyvärr fått (nr 8, 2012) står det att nästa nummers killpanel ska behandla ämnet "hur män hanterar kvinnor med makt". Låt mig upprepa: år 2012 - inte 1950 - ska alltså 'Sveriges största tjejtidning' låta ett gäng män diskutera hur de hanterar den lilla, konstiga gruppen kvinnor med makt. Ursäkta, jag måste bara gå och spotta ur spyan som precis kom upp i munnen.

......

Sådär, nu är jag tillbaka. Fortfarande illamående dock. Följande har jag att säga om VR:s killpanel som ska diskutera det laddade ämnet kvinnor med makt:

- för det första: att det ens finns en killpanel??? VARFÖR skulle jag vilja veta random killars åsikter om mig som tjej? Varför skulle jag bry mig ett skit om vad dessa män tycker och tänker? Som att det inte redan finns nog med män som har en åsikt om mig pga mitt kön. Tack, VR, för att ni återigen bekräftar att det viktigaste för en kvinna är att förhålla sig till en mans åsikt.

- att denna killpanel ska diskutera hur de HANTERAR kvinnor med makt??? Som att det vore ett problem?????? Vilket det iofs antagligen är för många män - men det är för helvete inget jag, eller någon annan kvinna, överhuvudtaget ska behöva bry sig om.

- det omvända - att kvinnor skulle diskutera hur de hanterar män med makt - skulle aldrig någonsin uppstå. Snacka om att VR befäster stereotypa könsroller här: kvinnor med makt framställs som något udda och något lite läskigt som MÄN BEHÖVER LÄRA SIG ATT HANTERA.

- nu har jag inte läst det nummer där detta "heta ämne" diskuteras men jag slår vad om att åtminstone en idiot till man säger att han tänder på kvinnor med makt. Så ni kvinnor med makt som läser detta kan pusta ut - killar (några iaf) kommer fortfarande vilja ha er även om ni har makt! För det vet vi ju, att det allra viktigaste för en kvinna är att bli åtrådd av män. I all fall om man ska tro Vecko-Revyn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar