fredag 27 maj 2016

Barnvagnsnörderi om Babyzen Yoyo

Jag måste börja inlägget med att deklarera följande: jag älskar Babyzen Yoyo! Det är den bästa vagn jag, förlåt T, har haft (Yoyon är den sjätte vagnen i ordningen; efter Brio Smile, Carena Lux paraplysulky, en gammal Brio, Bugaboo Bee och Brio Spin). Möjligtvis med undantag för Brio Smile som jag också hyser en innerlig kärlek till. Dock är ju dessa två vagnar helt olika varandra så vi kan säga att jag älskar dem lika mycket men av olika anledningar.

Vi kör några bilder:

Yoyon med sovande barn och en Anders på Mallorca #1.

Liggläge och utfälld sufflett. Handtaget och fotstödet är fasta och kan således inte fällas upp eller ner. Både jag (168 cm) och Anders (184 cm) tycker handtaget har en bra höjd och T sover gott trots att fötterna hänger nere.

 Yoyon med sovande barn och en Anders på Mallorca #2.

Sittande barn i vagn (på Mallorca såklart).

Yoyon är en minivagn som går att ta med som handbagage på flyget (förutsatt att den är nerpackad i en väska, annars kan det bli kalla handen från flygplatspersonalen)(vilket vi lärde oss den hårda vägen...). Den blir verkligen superliten hopfälld och är därför en perfekt resevagn. Lätt att fälla ihop och lätt att bära är den också. Dessutom är den jättesmidig, lättkörd, lättstyrd och ger en rejäl känsla trots litenheten. Varukorgen är förstås i minsta laget men är lättåtkomlig och rymmer mer än man kan tro.

Den variant jag har är från 2013 och på den versionen är suffletten tyvärr ganska kort. På senare modeller finns en solkeps som alltså tyvärr saknas på vår vagn. En annan sak som är mindre bra med Yoyo är att sittläget är ganska bakåtlutat och att det är svårt att fälla upp sitsen i ryggen när barnet sitter i. Det blir för tungt för att orka dra hela vägen.


 Jämförelsebilder på Yoyo och Brio Spin ihopfällda. Ganska så markant skillnad - och då är ändå Spinen en ganska liten sulky.

Mini Rodini-åkpåsen funkar okej att ha i vagnen men sitter inte superbra på plats. Det beror förmodligen på att Yoyon har ett litet ryggstöd som det är svårt att fästa åkpåsen runt och att det är en så "öppen" vagn, det finns liksom inget som håller åkpåsen på plats.

För att sammanfatta - jag älskar den här vagnen! Visst, vissa saker funkar inte tipptopp men man kan inte heller begära att en pyttesulky ska ha samma funktioner som en duovagn. Smidigheten och lättheten väger upp det mesta. Vi använder Yoyon dagligen och är otroligt nöjda. Vi kommer använda den tills T slutar åka vagn, så det här är kanske den sista vagnen jag får köra :'(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar