onsdag 30 mars 2016

Påsk.

Påsken 2016 tillbringades i Skåne (enda gången någonsin jag inte firat påsk hemma hos päronen i Uddevalla, förutom 2012 när jag pluggade i Lund och skrev mastersuppsats) och såg ut så här:

 Påskafton firades hemma hos oss med påsklurre och påskäggslekande. Barnen - T och hans kusiner - fick nyttiga kex/majskrokar, Festis, såpbubblor, tandborste och tandkräm, liten påskpyntsgrej och ett Duploflygplan i sina påskägg. Gissar att det blir betydligt svårare att undvika godis nästa påsk...


 Påskdagen = konstrunda på Österlen. Mitt livs första konstrunda men något jag absolut vill göra till en tradition. Älskar detta, att få skapa traditioner med T.

 Märsten busade som vanligt. Ny grej de börjat med i det senaste är att brottas och leka mer fysiskt med varandra.


 På väg in i en konsthall någonstans utanför Simrishamn.

Annandag påsk = spendera massa pengar på Ikea, växter och en radio till köket.

Sammanfattningsvis: En lugn och skön påsk med väldigt mycket mat och godis, som sig bör under påskhelgen. Så o-er-hört skönt det är att få fyra dagars sammanhängande ledighet så här en evighet efter julsemestern. Välbehövligt! Och om knappt fyra veckor åker vi till Mallorca, längtar! Åtta dagar med sol, bad och massa häng med världens bästa lilla person. Ljuvligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar