onsdag 5 mars 2014

Torsten 24 veckor.

Det är svårt att veta vad som är du och vad som är typiskt bebisbeteende men jag tror du är ett ganska lugnt barn, Torsten (vem är förvånad med tanke på hur dina föräldrar är?). Flera föräldrar jag träffat beskriver sina barn som intensiva och det är inte ett adjektiv jag skulle använda om dig. Du har inget behov av att det ska hända saker hela tiden eller har svårt att vara stilla. Jag tror att du gillar att titta och betrakta och fundera (återigen, någon som är förvånad?).

Som jag skrivit tidigare är du extremt nyfiken. Allt, precis allt, ska undersökas. Ibland är jag rädd att tappa dig för du vänder och vrider så mycket på dig i famnen för att kunna se och känna på saker och ting. Sitter du vid matbordet måste vi flytta undan glas/kaffekoppar/tallrikar annars lever de mycket farligt. Din far börjar inse att han kommer ha att göra när han är föräldraledig med dig och du börjar krypa/gå...

Några favoritaktiviteter just nu är att göra ljud med munnen och kanske framförallt när andra gör ljud med munnen. Att "prutta" med munnen eller pussa på din mage gillar du också mycket. Jag tror jag skrivit tidigare att du tycker om när man dansar för dig och nu har du även börjat sittdansa själv när man dansar för dig. Gullighetsnivån på detta alltså<3 Att vifta upp och ner med armarna är även det populärt. Du gillar däremot fortfarande inte att ligga på mage. Att sitta går an (du kan ju faktiskt sitta själv korta stunder!) men det bästa är att ligga på rygg eller på sidan.

Sedan sist har vi bland annat varit i Malmö och träffat tanterna Anna, Evelina och Karin. Vi har haft besök av mina vänner Carin, Caisa och Rachel och deras barn, dina framtida lekkamrater, Christina, Sebastian och Oliver. Igår var vi i Växjö och hälsade på mitt jobb och hängde med mina kollegor tant Emma och farbror Eak. Emma fick dig att skratta högt genom att dansa för dig hela vägen från jobbet till hennes lägenhet. Moster Maja kom och bodde hos oss några dagar för ett par veckor sedan. Vi har varit på babysång, mammagympa och öppna förskolans babycafé vilket vi gör varje vecka. En helg åkte vi till farfar i Skövde (och passade på att ha en dejt med Andrea som jag lärt känna på instagram och hennes dotter Nova som är tre dagar yngre än dig).

Kära Torsten, älskade barn. Världens sötaste, gosigaste och allmänt underbaraste bebis.

2 kommentarer:

 1. Fint skrivet som allitd, och framför allt - vilket härligt collage på Torsten! Det borde du printa ut på något sätt och ha på väggen. :)

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Jag jobbar med uppsökande kundtjänst för AFA Försäkring och såg att du skriver att du är föräldraledig.

  Du kan ha rätt till ersättning från oss under föräldraledigheten om du är privatanställd arbetare på en arbetsplats som har kollektivavtal (och 90% av alla anställda i Sverige täcks av kollektivavtal).

  Här kan du läsa mer om vår föräldraförsäkring: http://www.afaforsakring.se/Forsakringar/Forsakring-vid-foraldraledighet-och-graviditet/

  Ring oss på 0771-88 00 99 mellan 8-17 på vardagar så kan vi hjälpa dig vidare.
  Du kan även kontakta oss via Facebook - https://www.facebook.com/afaforsakring

  Vill du veta mer om uppsökande kundtjänst och hur vi hittade dig kan du läsa det här:
  www.afaforsakring.se/uppsokande_kundtjanst

  Vänliga hälsningar
  Sofia
  AFA Försäkring

  SvaraRadera