måndag 8 juni 2015

Läser lyssnar tittar juni

I juni...

läser jag: öhh... Ingenting (om inte x antal barnböcker och Instagram räknas)?! Gud så tragiskt. Planerar dock att plöja Martina Montelius nya roman och Lena Dunhams Not that kind of girl i sommar.

lyssnar jag på: Mikael Persbrandts podcast "I am". Trots att den är något (mycket) pompös gillar jag den. Tycker ju att MP är en fascinerande person fastän han är man och har seriösa machokomplex. Podden hade dock vunnit på att MP pratade mer personligt och mindre som en Dramaten-skådespelare.

tittar jag på: The Killing! Den är så bra! Älskar Linden och Holder (har aldrig fattat Joel Kinnamans skådespelarstorhet tidigare men nu förstår jag den till fullo) och hur de samspelar mot varandra. Älskar att Linden är en ganska kass mamma - hur ofta får kvinnor på tv vara det? Typ aldrig. Hon är som en kvinnlig motsvarighet till McNulty i The Wire. Älskar den spännande storyn och (det outtalade men ständigt närvarande) fokuset på mäns våld mot kvinnor.

Linden och Holder, vilket radarpar.

Jag har också sett om alla säsonger av Gossip girl. Alltså, serien är ju inte bra. Tyvärr (men jag kommer förmodligen se om den igen cuz jag gillar den ändå). De första två säsongerna har potential och eftersträvar ett visst djup men sen går det utför. Platta karaktärer, enorma logiska luckor, överdrivna storys... Nja. Det är mer såpopera än dramaserie. Synd, för det hade kunnat bli en ny OC av serien. Nu blev det snarare en ny Days of our lives istället. Fast mycket, mycket snyggare. Och med Blair & Chuck såklart, bästa tv-serieparet någonsin?

Blair och Chuck, vilket radarpar. Älskar Blairs bröllopsklänning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar