tisdag 17 februari 2015

17 månader.

T har kommit över sin dammsugarrädsla och numera är dammsugaren en av favoritleksakerna. Det första Torsten gör när han vaknat på morgonen är att gå ut i köket, peka på städskåpet och påkalla uppmärksamhet med mycket bestämd röst så att vi kan ta ut dammsugaren ur skåpet. Sladden till dammsugaren ska sättas in i och tas ut ur eluttaget och dammsugarslangen ska också tas i och tas ur ett antal gånger.

Fortfarande är vatten oerhört populärt att leka med. Det ska hällas från ett kärl till ett annat och vispas och röras. Vi torkar golv och byter T:s kläder x antal gånger per dygn.

Det kommer nya ord och läten hela tiden. Ho-ho (härmar en uggla), ba (napp), Maja (favoritboken just nu är Pelle Svanslös), bajs, kvarg och sch (med pekfingret mot läpparna) är de senaste tilllskotten till vokabulären.

Torsten gillar att ta på sig skor, både sina egna och andras, och gå omkring i dem. Han gillar att klättra upp i soffan och sängen med hjälp av en pall eller barnstol. Han tycker om att rita och har "dekorerat" både soffbordet och sitt eget bord med kritmålningar. Han har börjat uppskatta musik och dansar gärna när man sjunger för honom (favoritlåtar: Litet hus vid skogens slut och Bä bä vita lamm).

Torsten har fått sin första kompis, S, som går hos samma dagmamma. De tycker jättemycket om varandra och leker tillsammans och kramas och gosar. S har sagt till sin mamma att hen vill ha en lillebror som Torsten (insert x antal hjärtögon-emojis). Så himla gulligt! Får lite ont i magen redan nu vid tanken på att detta radarpar kommer splittras när vi flyttar så småningom.

Mest använda smeknamn för tillfället är Busmus, Skruttis, Hjärtat och Fjunis. Kärt barn har många namn, som det brukar heta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar