måndag 22 december 2014

Läser lyssnar tittar - december.

Under årets sista skälvande månad

...läser jag: Skuggorna av Katarina Wennstam. När två personer oberoende av varandra har tipsat mig om den här boken måste den ju passa mig, tänkte jag - och det gjorde den såklart. Ett gäng kvinnor som hämnas på män som utsatt andra kvinnor för olika typer av våld, kan det bli bättre?! Nej. Eller, grundstoryn är grym, men berättelsen i stort är något spretig och tunn. Författaren hade vunnit på att ha färre men mer utförliga sidostories. Men boken - precis som alla böcker Wennstam skriver - bör verkligen läsas av alla, pga handlar om ett mycket viktigt ämne.

...lyssnar jag på: min jullista på Spotify. Och Glädjeflickorna, en pod med bland andra Lady Dahmer. Tycker de första avsnitten var lite tama men i avsnitt fyra börjar det hända grejer. Då börjar äntligen feminismen dyka upp och bl a diskuteras manshat (och det är nog den bästa diskussionen om ämnet jag hört).

...tittar jag på: Homeland. Jag har ett avsnitt kvar av säsong fyra och det är helt vansinnigt spännande. Tycker den här säsongen har varit riktigt, riktigt bra med två undantag: 1) NÄR ska Carrie och Peter Quinn få ihop det??? Har ju gått och väntat på det hela säsongen. Om det inte händer något mellan dem i sista avsnittet kommer jag bli mycket besviken (hör ni det, Homeland-skaparna?). 2) Varför får inte relationen, eller icke-relationen, mellan Carrie och dottern mer utrymme? Hur tänker egentligen Carrie kring sin dotter (om hon nu tänker på henne)? Jag vill veta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar