tisdag 20 maj 2014

Torsten åtta månader (och två dagar).

Torsten, åtta månader gammal, är allra oftast "en glad skit" som Anders kollegor uttryckte det. Jag vet inte hur många kommentarer vi fått de senaste fem månaderna ungefär om vilket glatt barn vi har. Är han alltid sån? är en av de vanligaste frågorna folk ställer. Jag har inget att jämföra med men han är kanske ett ovanligt glatt barn? Naturligtvis är han inte jämt glad, till exempel inte när dammsugaren är på eller när kläder ska bytas. Eller när han skulle vägas och mätas på åttamånaderskontrollen, det gick han inte med på. Ett glatt barn med en stark och tydlig vilja.

Torsten gillar att titta i böcker. Allra bäst är en Alfons-pekbok och en bok med bilder på djur där jag visar hur djuren låter. Roligt är det också att ståträna och nästan lika kul är det att ramla och sätta sig på rumpan. Andra favoritaktiviteter är att gegga med mat och leka tittut.

Torsten kan inte riktigt krypa än men klappar händerna och dricker själv ur pipmuggar. "Pratar" gör han också, just nu mest ma-ma och da-da. När han är trött drar han Anders i örat och suger på min kind.

Han är så himla med nuförtiden. Han kan kommunicera och visa vad han vill. Han vänder sig om efter ljud och svarar på olika sätt. Han håller på att gå från att vara en bebis till att bli ett barn.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar