lördag 20 april 2013

v. 20 (19+3)

En liten statusuppdatering så här halvvägs (!!!) genom graviditeten:

Jag har börjat få ont i ryggen, längst ner i ländryggen (heter det så?). Kan vara foglossningar, eller den ökade tyngden, eller att hållningen blir annorlunda (en tippar ju liksom framåt lite med kroppen). Det är lite jobbigt men överkomligt. Jag vet dock inte hur jag ska lindra det, funderar på att köpa en sådan där vetekudde som en värmer i mikron. Det kanske hjälper.  

Jag är väldigt sugen på kalamataoliver (vilket Anders för övrigt hade köpt till mig igår, utan att jag bett om det. Han är rätt bra, den mannen<3). Frukt i olika former är fortfarande en favorit. Jag har inget sötsug alls i princip – vilket är väldigt skönt.

Jag skriver graviddagbok, något jag gjort till och från under hela graviditeten. När Skrutthen väl är född ska jag kan skriva en förlossningsberättelse och lägga till i dagboken. Den ska jag sedan skriva ut och spara och ge till Skruttis någon gång i framtiden. 

I tisdags hände det jag fruktat en tid nu – en kollega på mitt jobb (ingen jag umgås med) tog på min mage! Utan att fråga! Fruktansvärt obehagligt. Varför gör man så? Hur kan man tro att en gravid kvinnas mage är till för andra att ta på? Det är fortfarande MIN kropp! Ingen skulle ju gå fram och klappa mig på magen om jag inte var gravid så varför är det plötsligt okej att göra bara för att det är ett foster där inne? Jag fattar inte hur man tänker när man tar sig friheten att ta på någon annans kropp på det viset, särskilt inte när det är en person man inte känner så väl. Jag blir förbannad. 

2 kommentarer:

  1. Det är så jävla oförskämt att folk tar sig friheten att göra sånt, förstår att du antagligen blev ställd men jag hoppas jag kommer ha sinnesnärvaron att be den människa som gör så att sluta, GENAST. Man tar inte folk på magen, gravida eller ej.

    /Annika

    SvaraRadera
  2. Usch, vad äckligt! Förbjudet.

    SvaraRadera