lördag 6 juli 2019

The Handmaid's Tale säsong 3 (obs - spoilers!)

Jag måste ventilera några tankar kring The Handmaid's Tale som i skrivande stund kommit halvvägs genom sin tredje säsong. Spolier alert!

Alltså. Varför händer inget i serien? Varför görs det inte uppror, varför startar ingen revolution, varför är det bara samma saker som harvas om och om igen? Varför spinner man inte vidare på de små upprorsgnistor som tändes i säsong 2?Varför drar man storylinen om Nicholes eventuella återvändande till Gilead i långbänk? Den känns tråkig, oengagerande och dessutom helt juridiskt (och politiskt) osannolik. Jag hade hellre sett att fokus var på Junes försök att rädda Hannah. Men jag gissar att de som skriver manus inte kan/vill göra det, eftersom seriens premisser skulle vara tvungna att ändras radikalt om June faktiskt skulle rädda Hannah ut ur Gilead. Finns det ens en tanke hos manusförfattarna om vad som ska ske den dagen June och/eller Hannah lämnar Gilead? Jag hoppas det, för jag tror inte den här storyn som den är nu överlever en säsong till.

Det som känns mest relevant i serien är det som händer i Kanada. Hur ska relationen mellan Moira och Emily utvecklas? Och den mellan Emily och Sylvia? Kommer Emily kunna återanpassa sig till ett liv efter Gilead? Jag önskar verkligen att Emily fick mer screen time, hon är en av de (den?) mest intressanta karaktärerna i serien. Jag önskar också att man fick se mer av hur Luke hanterar livet utan June men med Nichole. Det är ju en knepig sits han hamnat i, som en slags styvpappa till sin frus barn.

Fler frågor jag vill ha svar på:
- Är Fred och Serena ett lyckligt par nu och framöver (stor skämskudde på deras tangodans för övrigt)? Eller kommer hon sälla sig till rebellerna?
-... eller är det aunt Lydia som till slut tar sitt förnuft till fånga och inser att Gilead behöver störtas?
- Den där anföraren i Washington, som Waterfords bor hos, stöter han på Fred?
- Vilken roll kommer mrs Lawrence ha fortsättningsvis?
- kommer man någonsin sluta göra femtielva close-ups på Junes ansikte när hon är arg/ledsen/frustrerad i varenda avsnitt? Tycker det börjar bli lite tröttsamt.

Om ni vill läsa en recap som precis sätter fingret på mina tankar om THL rekommenderar jag denna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar