fredag 4 maj 2018

London baby

Vi har varit i London! Det var Harriets första utlandsresa, Torstens andra - och den första för mig och Anders med två barn. Det har överlag gått bra, första dagen var jobbigast men sen flöt det liksom på. Är väldigt glad över Google maps som gjorde det lätt att kolla hur vi skulle ta oss fram i kollektivtrafiken, att vi hade bärsele, vår smidiga resevagn Yoyo (som även T kunde vila i när han var trött och H satt i selen), att vi hade med en extra telefon där vi laddat ner barnprogram från Netflix och SF kids och att vi var en mer vuxen än barn. Så skönt att kunna hjälpas åt att hålla koll på barnen och bära tunga väskor och vagnen. Eftersom många t-banestationer saknar hiss och rulltrappa åkte vi oftast buss, vilket ju dessutom är mycket trevligare än tunnelbanan. Det var aldrig några problem att få plats med vagnen, till skillnad från de trånga tunnelbanevagnarna. Nackdelen är att det tar mycket längre tid.

Nästa gång vi reser ska vi bo i lägenhet och inte hotell (och någonstans som inte ligger precis vid en vältrafikerad gata där det kör många utryckningsfordon dygnet runt). Det hade underlättat att kunna fixa sin egen mat och engelsk hotellfrukost är inte mycket att hurra för. Vi hade tyvärr otur med vädret, det var kallt och regnigt största delen. Gött då att många av Londons museer är gratis och barnvänliga (ffa Science museum, rekommenderas varmt). Överlag är London en barnvänlig stad, förutom att rätt många caféer och hotell etc saknar barnstolar.

Första dagen sade jag till Anders att jag inte ville resa med barn igen förrän om två år. Men nu är jag redan sugen på fler resor, hehe. Vill jättegärna åka till London när det är varmare och finare väder så vi kan hänga i alla fantastiska parker och äntligen få åka London Eye. Synd att det är så dyrt bara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar