måndag 19 januari 2015

Sexton månader och en dag.

T, sexton månader och en dag gammal, älskar att göra som vi gör. Han härmar när vi städar, diskar, smörjer in honom med salva (finns inget gulligare än när han ska kleta ut salva på lilla putmagen), borstar håret osv.

T gillar att springa och att snurra runt runt så han blir alldeles yr. Han har nyligen börjat gå baklänges och klättrar bättre och bättre. Nu kan han själv klättra upp på sin lilla stol utan hjälp. Favoritleksaken är Anders nyckelknippa vars nycklar ska stoppas i dörrlåsen. Katter är oerhört fascinerande djur som man gärna kan jaga. Att prova skor, smycken och solglasögon är också mycket spännande. Annars är den bästa leken att stå på en stol vid diskhon och leka med vatten. Det har varit favoritleken sedan nio månaders ålder och är still going strong. Annat kul är att titta på och leka med bilar eller läsa böcker med bilar på bilderna.

Det där med upprepning är också mycket populärt. T ex ska favoritböckerna läsas många, många gånger varje kväll.

T vill gärna ha (en liten slurk) apelsinjuice till frukost och äter cirka tre clementiner om dagen. Han är mycket förtjust i kvarg, mjölk, ost och yoghurt men gillar inte pannkakor.

T säger ja och nej (skakar på huvudet), "dia" när han vill ha något, där, mamma och pappa, hejdå och bä (som i bä bä vita lamm). Och titta och oj såklart, favoritorden.

T har en egen vilja som kommer fram mer och mer. Han ska borsta tänderna själv, vi får absolut inte hjälpa till. Ibland när han inte får som han vill blir han väldigt frustrerad och kan liksom inte hantera känslan riktigt.
Lilla stora Torsten, nästan alltid social, supernyfiken, lugn, glad och på bushumör<3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar